Vaak genoeg heb ik mijzelf de vraag gesteld ;
Waarom ben je in godsnaam aan dit vak begonnen ?
Ten eerste, ben je HET-visitekaartje van de salon, waardoor je er altijd picobello moet uitzien.
Ten tweede, sta je continue tegenover een spiegel en wordt je dus 24/7 geconformeerd met je eigen hoofd….
En laten wij even heel erg eerlijk zijn naar elkaar,  zo ontzettend blij ben jij niet altijd geweest met je hoofd en de twee plukjes haar die daar huizen….

VROEGER

Als klein meisje wist ik al heel erg duidelijk wat ik later wilde worden. Als ik één van mijn eerste poëzie albums erbij pak en kijk naar de vraag ; Wat wil jij later worden?? Dan staat daar heel groot ; KAPER.
(wellicht was dit een betere keuze geweest)
Ook als je mijn slaapkamer in kwam kon je zien dat ik al veel bezig was met haar. Bijna elke Barbie die ik in mijn bezit had was wel aangevallen door een schaar, zelfs Ken moest eraan geloven….
Wist ik toen veel dat de haren van mijn barbies niet meer aan zouden groeien…..
Gelukkig is dat bij ’t Stoeltje nu wel anders.

QUOTE

Maak van jouw probleem, jouw succes ‘

Kippenvel over mijn hele lijf toen ik deze quote voorbij hoorde komen in een podcast.
Pauze. Ok, klein stukje terug. Play…… Maak van jouw probleem, jouw succes !!
HA!! Wauw…. Ja !!! Het kwartje viel.

Voor de mensen die mijn eerdere blog “Fijn haar” hebben gelezen weten dat ik al jaren issues heb met mijn haren.

HAAR

Nog steeds huizen er maar twee plukjes op mijn hoofd, maar ben ik die twee plukjes gaan waarderen. Ben ik gaan leren hoe ik mijn twee plukjes kan verzorgen, zodat deze het beste tot zijn recht komen. Ben ik erachter gekomen dat die plukjes niet stijl zijn, maar dat er eigenlijk heel erg veel slag en zelfs krullen inzitten. Heb ik geleerd dat je met geduld en goede verzorging een wereld van verschil kunt creëren, en sta ik te springen om dit allemaal met jullie te delen. 
Is mijn spiegelbeeld niet meer vervelend om naar te kijken, want daar ligt mijn focus niet meer. Daar waar ik vroeger de spiegel gebruikte om mijzelf te keuren, gebruik ik deze nu om naar jou te kijken en jouw haar. Kan ik genieten van de verschillende soorten haar die plaats nemen in mijn stoel en is het elke keer een feestje dat ik daar aan mag zitten. Kan ik doormiddel van mijn ervaring jullie vertellen wat je vooral wel en niet moet doen. Neem ik extra de tijd en zal ik altijd aandachtig luisteren naar jouw verhaal. Ben ik niet meer bezig of ik wel HET-visite kaartje ben, maar ben ik bezig met hoe jij de stoel verlaat.
En is die gehele combinatie mijn visite kaartje geworden en uiteindelijk mijn succes.
De Stoel heeft mij ook laten zien dat welk soort haar jij ook mag hebben, iedereen altijd wel een probleem ervaart. De dames met de mooiste krullen willen het liefst stijl haar en de dames met ontzettend stijl haar willen graag krullen.

Het maakt dus niet uit wat er op ons hoofd huist, het is de manier hoe jij ernaar kijkt.

 

6 gedachten over “PROBLEEM”

  1. Weer een leuke blog Esther. Misschien leuk om een keer af te spreken en een biertje te drinken. Ik ben ook net gestart als ondernemer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *