Ik open langzaam mijn ogen en kijk rond in de kamer en eindig uiteindelijk bij de ogen van de persoon die tegenover mij zit. Mijn mondhoeken beginnen te trillen en voor ik het weet beland ik ineens in een enorme lachbui. Beetje beschamend kijk ik naar beneden omdat ik werkelijk geen idee heb waar dit ineens vandaan komt.
De persoon tegenover mij kijkt mij lachend aan en knikt, staat op en vraagt of ik een kopje thee zou lusten? Al lachend zeg ik dat dat mij wel heel erg lekker zou lijken.
Hij loopt de kamer uit en laat mij eigenlijk even heerlijk in mijn eigen bubbel, zodat ik even ongecontroleerd verder kan lachen.
Waarschijnlijk vind ik iets wat ik net heb ervaren, gezien of gehoord grappig, want stoppen met lachen kan ik niet.

OVERTUIGING

Ondanks behoorlijk wat therapie uurtjes bleef er bij mij altijd een hele sterke overtuiging/gedachte hangen in mijn hoofd ;

Ik ben niet goed genoeg

Dit zinnetje bleef altijd op de achtergrond rondspoken. Soms was het een heel klein beekje wat gewoon rustig doorstroomde, maar soms werd het een wildwaterbaan en kon ik er niet omheen.
Alle handvatten die ik door de jaren heen had meegekregen zouden er eigenlijk voor moeten zorgen dat dat beekje uiteindelijk droog kwam te staan en niet meer kon stromen. Maar de kracht van het beekje was te sterk en ik kreeg deze helaas niet stil.

HYPNOSE

Heb er wel eens over nagedacht om mijzelf onder hypnose te laten brengen en dan vanuit daar te gaan werken op het onderbewustzijn. Omdat het zinnetje “ik ben niet goed genoeg“ zo diep zat weggestopt, had ik ook niet het idee dat ik deze alleen zou kunnen oplossen.
Helaas was er altijd iets wat mij tegenhield, waarschijnlijk de angst om de controle te verliezen en de angst voor het onbekende.
Toch kreeg ik ineens de mogelijkheid om die angst los te laten, want via via kwam ik in contact met iemand die hypnotiseur bleek te zijn. Ineens was daar de opening om hier wat mee te gaan doen en te gaan ervaren hoe dat in zijn werk gaat.
Zonder te twijfelen gaf ik aan dat ik wel een keer onder hypnose zou willen en of daar de mogelijkheid toe was.
Het antwoord was ; JA

SPANNEND

Ik klop op de deur en de persoon (Hans) achter de deur wenkt dat ik mag binnen komen.
Met zenuwen stap ik over de drempel, niet alleen omdat ik deze beste man nog maar één keer eerder heb gezien, maar toch ook ergens de angst dat ik straks in een kip verander…
Door de jaren heen behoorlijk wat rare programma’s gezien op tv…
Toch verdwijnen de zenuwen op het moment dat Hans aan mij vraagt waar hij mee kan helpen.
Het blijft bijzonder om tegen een wild vreemde iets te vertellen waar je je eigenlijk diep voor schaamt. Maar ineens was er geen schaamte en ik voelde mij juist heel erg vrij om dit met hem te mogen delen. Hans noteerde op een papiertje de overtuigingen en ideeën die er huisde in mijn brein en zo ontstond er een kort maar krachtig gesprek.

LOSLATEN

Ik mocht plaatsnemen op de bank en Hans ging, terwijl hij controleerde of ik goed zat, tegenover mij zitten.
Ineens zit je heel erg dicht tegenover iemand en heb je werkelijk geen idee wat je te wachten staat, de gedachtes gingen echt alle kanten op, maar zenuwen had ik absoluut niet meer.
Helemaal toen hij zei dat ik hem diep in zijn ogen mocht aankijken dacht ik; oh God daar gaan we!!!
Ik voelde langzaam een bepaalde ontspanning en rust in mijn lijf ontstaan en merkte dat mijn lichaam al wat zwaarder werd. Ik weet niet eens precies hoelang we elkaar hebben aangekeken, maar ik mocht op een gegeven moment mijn ogen rustig sluiten.
Hans vroeg mij in gedachte in een lift te gaan stappen en deze lift zou verdieping per verdieping naar beneden gaan. Ik voelde dat mijn lichaam steeds zwaarder en zwaarder werd en volgens mij hing mijn hoofd al wat meer naar beneden.
Ergens op de achtergrond had ik wel de gedachte dat ik hier elk moment uit zou kunnen stappen, totdat Hans aan mij vroeg of ik wilde proberen mijn ogen te openen.
EN DIT LUKTE DUS NIET !!!
WAUW, dit werkt echt !!!
Verdieping per verdieping ging de lift steeds lager en alles werd zwaarder en zwaarder. Er was geen weerstand in mij en ik liet alles gewoon toe. Bij de onderste verdieping zou de deur van de lift openen en zou ik in een ruimte of plek mogen stappen die mij intens gelukkig maakte.
Rustig gingen de deuren open en stond ik daar op de plek die mij altijd zo’n goed gevoel gaf. Ik keek om mij heen en genoot van de omgeving, en nam alles in mij op. Op de achtergrond hoorde ik Hans door praten, maar wat hij precies heeft gezegd weet ik niet meer.
Pure ontspanning en rust ervoer ik op dat moment,

BEEKJE

De hypnose heeft er voor gezorgd dat er een sterke overtuiging, die ik jaren met mij mee droeg, stil kwam te liggen.
Dat die helemaal weg is durf ik niet te zeggen, maar dat ik er anders naar kan kijken ABSOLUUT!!
De rust en het vertrouwen die Hans creëerde, zorgde ervoor dat ik mij helemaal kon overgeven.
Dit is absoluut voor herhaling vatbaar

7 gedachten over “Overtuigingen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *