Op het moment dat ik op mijn weerstation in de woonkamer kijk, geeft deze aan dat het 01:48 u is en dat het buiten één graad is. Ook geeft deze aan dat het in de woonkamer rond de 16 graden is, wat ik normaal gesproken overdag als erg fris zou ervaren, maar op dit moment niet. Op dit moment zit ik met mijn blote reet op de bank omdat mijn lijf het warm heeft. Voor een paar minuten geleden stond ik zelfs nog met die blote billen buiten op mijn balkon omdat ik even een frisse neus moest halen. Ik sta daar buiten op mijn balkon omdat ik namelijk hoop dat de koude lucht tegen mijn huid mij uit mijn bubbel haalt. 

IETS WAT JIJ NIET WEET

Ik ben iemand die ‘s nachts wakker geschud kan worden omdat ik mij midden in een paniek aanval bevind. De zenuwen gieren dan door mijn lijf en mijn hartslag gaat twee keer zo snel als normaal. Overrompeld door het gevoel pak ik meestal mijn telefoon zodat mijn beeldscherm wat licht kan geven in de duisternis. Starend naar mijn plafond voel ik dat er heel erg veel gebeurd in mijn lijf en weet ik ook dat als ik blijf liggen, dit waarschijnlijk erger gaat worden. De telefoon die wat licht geeft in de kamer neem ik mee als een soort van zaklantaarn op het moment dat ik de slaapkamer verlaat. Wiebelend op de benen zoek ik rustig mijn weg naar buiten, hopende dat ik ondertussen niemand heb wakker gemaakt. En met buiten, bedoel ik echt buiten, hoe koud het ook mag zijn. Het moment dat de koude lucht contact maakt met mijn lichaam verleg ik mijn focus, hierdoor hoop ik dat het vervelende gevoel wat meer verdwijnt naar de achtergrond. Met de handen in mijn zijde neem ik een paar keer even goed adem en blaas deze lucht dan met een diepe zucht uit. Tijdens deze zucht kunnen er ook nog wel eens wat woorden meekomen als :
“Godverdomme…….zucht……… zijn we weer.
Adem in……….., adem uit; ……..Er is niks aan de hand.
Adem in………, Adem uit; ………Dit gaat vanzelf weer over.’
Al ademend en pratend tegen mijzelf probeer ik mijn lijf en mijn hoofd wat rust te geven. Want niet alleen mijn lijf is op dit moment erg druk bezig, mijn hoofd kan er ook wel wat van.
‘Ja, daar ga je!
Dit was je leven!
Sowieso dat jouw hart er zo mee op houdt!
Ademen heeft toch geen zin, want je gaat zo toch dood!’

Ik kan altijd zo vrolijk worden van mijn hoofd….

PRIKJES

De eerste naald wordt tussen mijn wenkbrauwen geplaatst en daarop volgend word er in beide oren ook één geplaatst. Je voelt dat de naalden je huid in gaan, maar kan niet zeggen dat het vervelend is. Ik lig vol nieuwsgierigheid op een behandeltafel in een kleine kamer bij een voor mij nog wildvreemde dame. Toch lig ik hier heel erg ontspannen met een handdoekje in mijn nek en een grote schuim rol in mijn knie holtes. Ook ben ik erg gefocust op wat de dame allemaal aan het doen is en wat haar volgende prik gaat zijn. Zodra er een paar naalden in mijn voeten zijn geplaatst vervolgd ze haar weg over mijn benen, als de naalden daar allemaal op zijn plek staan gaat ze verder naar mijn armen. Ik blijf heel erg stil liggen en ben een beetje aan het staren naar het plafond, denkend dat het toch wel erg bijzonder is wat hier gebeurd. Zo heb ik namelijk voor een paar minuten geleden nog mijn tong moeten uitsteken zodat ze die even goed kon bestuderen en werd mijn hartslag gecontroleerd. Ik laat het allemaal maar mooi over mij heen komen, ik voel mij in ieder geval erg op mijn gemak.

ANDERE WERELD

Via via ben ik terecht gekomen bij Karina Schwencke waar ik mijn aller eerste acupunctuur behandeling ben ondergaan. Waar ik van te voren dacht dat we zouden gaan werken op het herstellen van mijn hersenschudding en aanhoudende corona klachten werd de focus op een heel ander aspect in mij gelegd. Mijn angst en paniekaanvallen en mijn altijd zo onrustige hartslag.
Voor het eerst kreeg ik te horen dat het inderdaad slopend kon zijn om hele dagen zo’n onrustige hartslag te hebben. Dat ik daar niet, zoals de dokter zei: ‘ maar aan moest wennen en dat het geen kwaad kon’. Open kon ik praten over alles wat ik ervoer in mijn lijf en dit keer werd er ook echt naar geluisterd en kreeg ik zelfs te horen waar de oorzaak zou kunnen liggen. Elke behandeling kwamen we een stapje verder en na elke behandeling ging ik daar met een interne rust weg. Iets wat ik echt in geen jaren meer zo heb mogen ervaren. Soms rolde tijdens de gesprekken de tranen over mijn wangen omdat ik niet goed wist wat mij overkwam. Ik begon steeds meer te begrijpen waarom ik altijd zo snel was opgebrand en waarom ik altijd zo’n interne warmte ervoer.

ONTSLAGEN

Normaal gesproken als iemand tegen jou zegt: ‘ Je bent ontslagen’, kan dit nog wel eens een vervelende lading met zich mee brengen. Maar toen Karina tegen mij de woorden zei: ’Je bent ontslagen’, lachte ik van oor tot oor. Wat betekend dat de behandelingen zijn werk heeft gedaan. Toen ik ergens midden april mijn eerste bezoekje bracht aan Karina had ik totaal geen idee hoeveel behandelingen ik nodig zou hebben of wat mij überhaupt te wachten stond. En nu, midden juli, ben ik ontslagen en kan ik oprecht zeggen dat de bezoekjes aan Karina mij hebben veranderd. De ruimte die ik nu voel in mijn lijf is heerlijk en heb ik al zo lang niet meer kunnen ervaren. De kennis die ik over mijzelf heb opgedaan tijdens de gesprekken met Karina betekenen net zoveel voor mij als de sessies zelf. Elke keer kwamen we een laagje verder en begonnen de puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. Ik zou alsnog uren naar haar kunnen luisteren, maar helaas houdt het voor nu even op. Net zoals de nachtelijke bezoekjes naar mijn bank, die hielden ook al snel op. Wat dus betekend dat ik geen angst-paniek aanval meer heb gehad sinds de derde behandeling. Dat ik niet meer midden in de nacht naar buiten moet om mijn lichaam af te laten koelen. Dat ik niet meer wakker schrik door mijn eigen hart omdat deze op hol is geslagen. Kan ik nu gewoon ontspannen ergen zitten-liggen zonder interne onrust en kan ik zowaar een beetje lui zijn. Bijzonder en ontzettend dankbaar dat deze dame op mijn pad is gekomen en dat ik zelf de stap heb gezet om bij haar in behandeling te gaan.
Soms kan een kleine tip van iemand uitlopen op zo iets waardevols.

8 gedachten over “wat jij niet weet”

  1. Mooi Esther.
    Ik heb ook al eens naalden in mijn lijf laten zetten, het heeft mij ook geholpen.
    En zo ontspannend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *